Westprint begon in Koksijde als offsetdrukkerij onder de deskundige leiding van Frank Swertvaegher. Toen vader Frank overleed, zette zoon Kris zijn werk voort. In 2012 werd Westprint versterkt met medevennoot Olivier Tilmant en werd het bedrijf omgedoopt in Westprint XL. Voortaan ligt de focus op digitaal: klein en grootformaat.

“Wij bouwen inderdaad verder op de fundamenten van Westprint,” vertellen Kris en Olivier. “De toevoeging ‘XL’ slaat op onze nieuwe focus, waardoor we nu ook grootformaat prints, packaging en signmaking aanbieden.” In de toekomst wil Westprint XL nog groter, sneller en beter worden. Onder meer de digitale activiteiten kunnen nog een hoge vlucht nemen.

Over de vorige digitale printer waren beide vennoten niet erg tevreden. Daarom werd bij Sagamgraphic de MGI Meteor DP60 aangekocht. Die veelzijdige pers blinkt vooral uit in snelheid en beeldkwaliteit. Kris en Olivier: “Sowieso wilden we ‘mee’ zijn in een voortdurend evoluerende markt. Bovendien was het voor kleine oplages omslachtig werken met een tweekleurenpers. Toch wilden we ook voor die kleine oplages een concurrentieel alternatief kunnen bieden.” Meteen bewijst de Meteor zijn grote waarde: “Nu bieden we prima kwaliteit, en dit snel én goedkoop”.