In Mariakerke verzorgt De Printerij drukwerk, vormgeving en online communicatie voor commerciële en particuliere klanten. De onderneming is vooral gespecialiseerd in kleine en middelgrote oplages. Om extra diensten te kunnen aanbieden, werd bij Sagamgraphic een Meteor DP60 pro aangekocht. 

De Meteor DP60 combineert de snelheid en het gebruiksgemak van een digitale pers met de troeven van een echte offsetpers. De machine staat in voor de verwerking van een breed scala aan media: enveloppen, briefhoofden, flyers, kunststof en zoveel meer. Gepersonaliseerde mailings, kalenders, book-on-demand, drie- en vierluiken, gelegenheidsdrukwerk met of zonder kapvorm: dankzij de nieuwe aankoop zijn al deze opdrachten makkelijk uitvoerbaar geworden.  

Langetermijnvisie 

Het nieuwe systeem voorziet in digitaal drukwerk dat de offset-kwaliteit sterk benadert. De 8 bits/2400DPI-resolutie, in combinatie met het instelbare temperatuurniveau, zorgt voor een stabiele beeldkwaliteit – ook na meer dan 1.000 bladzijden! Het reinigen van onderdelen is noodzakelijk om de kwaliteit te blijven garanderen, maar De Printerij weet dat men ook hiervoor bij Sagamgraphic terecht kan. “Sagamgraphic geeft een gedegen opleiding en biedt de nodige ondersteuning,” zo klinkt het bij de drukkerij. “Het team van technici is zeer betrokken, net als de commerciële dienst. Sagamgraphic reikt de juiste tools en know-how aan om krimpende marges te counteren. Onze leverancier is niet uit op het slijten van vluchtige deals, maar heeft integendeel een langetermijnvisie die uiteindelijk iedereen ten goede komt.”