Pure Print in Oostkamp is de voorbije jaren geëvolueerd van drukkerij in de strikte zin van het woord tot all round grafisch dienstverlenend bedrijf. Klanten kunnen er terecht met drukopdrachten, maar ook met creatieve en/of commerciële projecten verbonden aan die drukopdrachten. Het team van Pure Print staat met veel enthousiasme klaar voor elk type realisatie, variabele dataprinting, online communicatie, stockbeheer, verzending en/of distributie.  De filosofie die daarbij gehanteerd wordt is even ambitieus als eenvoudig : “creëer een comfortzone voor elke klant, inspireer hem en maak hem het leven zo gemakkelijk mogelijk”.    

Directeur en drijvende kracht achter Pure Print, Piet Germonprez, drukt het zo uit : “Wij investeren in een partnership met onze klanten, zorgen ervoor dat ze zich goed voelen bij ons bedrijf en op die manier komen we tot de beste ideeën en resultaten.”

Om al die zorgeloosheid voor de klanten waar te kunnen maken bevindt zich achter de schermen van Pure Print een technologisch geavanceerde drukkerij waar recent verder geïnvesteerd werd in het digitale machinepark.

Er werd gekozen voor een MGI printsysteem, geleverd door Igepa en Sagam. “De MGI laat ons toe om grenzen te verleggen en een echte hybride drukkerij te worden die flexibel kan overschakelen van het ene procédé naar het andere zonder onderscheid in kwaliteit.” Piet Germonprez gaat verder:  “ Het MGI systeem volgt als enige op de markt de logica van het offset drukprocédé, het print een bijna perfecte registratie, en laat de ervaring en het vakmanschap van onze drukkers optimaal tot hun recht komen. De kwaliteit die wij met MGI kunnen realiseren is onberispelijk. Bovendien is het een voordeel dat MGI papier op groot formaat kan verwerken en eigenlijk alleen maar méér media aan dan die waarop je ook in offset kan drukken. Alle voordelen van het digitale drukprocédé blijven tegelijk behouden. Calculaties maken gaat sneller, er is geen inschiet, je kan exacte kleurproeven aanbieden op reëel formaat, elk exemplaar kan moeiteloos gepersonaliseerd worden en ga zo maar door.”   

Bij Pure Print is men zeer tevreden over het MGI printsysteem. Onze klanten liggen niet wakker van technische verhalen maar we kunnen hen nu veel meer service aanbieden dan vroeger en dat is wat telt. “Het is zelfs al gebeurd dat de MGI technologie ons inspireerde tot heel bijzondere projecten” vertelt Piet Germonprez. “Voor het nieuwe KVLV kookboek konden wij een kaft aanbieden, volledig gepersonaliseerd met de naam van degene voor wie het boek bestemd was.” Boekcovers zijn te groot voor een conventionele digitale pers, maar met MGI lukte het perfect. “Een gek idee dat uiteindelijk een zeer groot succes is geworden en dat zelf de nationale TV en de internationale pers heeft gehaald.” Het kookboek van de KVLV leverde Pure Print ondertussen een award op voor “Best Printer”, het staat op de shortlist “Best of Belgium” en het werd onlangs zelfs genomineerd als “Best Cookbook of the World.”