Al meer dan twee decennia richt Alfa Press uit Roeselare zich vooral op kleine en middelgrote KMO's. De offset drukkerij werd in 1991 opgericht door Luc Schotte en zijn echtgenote Magda Verstraete. Vanaf 2006 vervoegde dochter Melanie het succesverhaal.

Vorig jaar startten de zaakvoerders met printen op grootformaat, een activiteit die werd ondergebracht in de nieuwe vennootschap Vixa Print. "Wij hadden het volste vertrouwen in de samenwerking met Sagam," vertellen Luc en Melanie. "De volledige prepress, zowel CTP als hard- en software, werd dan ook bij Sagam aangekocht: een Anapurna M1600, een Mimaki snijplotter, een Miura XY-cutter en een steeltrack."

De reden van de aanzienlijke investering ligt voor de hand, zo blijkt: "Naast ons bestaande aanbod van offset- en digitaal drukwerk in klein formaat, hebben sommige klanten ook nood aan grootformaat prints. De Anapurna M1600 is de ideale machine om postermateriaal, stickers, panelen, enzovoort te kunnen aanbieden. Om alles in huis te kunnen afwerken, kozen we meteen ook voor een snijplotter en XY-snijder." De recente aankopen vormen een extra service voor het bestaande cliënteel van Alfa Press, maar Luc en Melanie Schotte kijken ook verder: "Deze investering biedt natuurlijk ook perspectieven voor het aantrekken van nieuwe klanten. De klant kan nu zijn volledige communicatie aan dezelfde partner toevertrouwen."