Identic - The Print Production Company - ging van start in 1992 en zette van meet af aan hoog in op nieuwe technologieën. Anno 2013 positioneert het bedrijf uit Zaventem zich meer dan ooit als local marketing specialist, zonder daarbij de verworven competenties inzake offset- en digitaal drukwerk te verwaarlozen. De bedrijfsslogan ‘You Know What – We Know How’ is geen loze kreet: Identic zorgt voor drukwerk in kleine (flyers, brochures), grote formaten (posters, canvas) en PLV (dozen, standen).  

Eerdere ervaringen - de aankoop van Xmpie-software en een Duplo5000 - deden Identic besluiten om ook voor nieuwe aankopen in zee te gaan met Sagamgraphic. Recent werd geïnvesteerd in een Konica Minolta Bizhub 8000 en een Duplo Docucutter DC-645. En zopas volgde een bijkomende bestelling van een Eurofold 235SA vouwmachine.

“Onze bestaande machines waren ietwat verouderd,” stelt production & planning manager Stéphane Laenen. “Het was de bedoeling deze machines te vervangen en tegelijk nóg hogere kwaliteitseisen te stellen. In onze sector zijn de machines van Konica Minolta niet zo gekend, maar wij raakten op korte tijd overtuigd door de superieure drukkwaliteit. Aan onze aankopen ging trouwens steevast professioneel advies vooraf, net als uitvoerige demonstraties door de mensen van Sagamgraphic. In geval van vragen speelt de technische dienst telkens zeer kort op de bal.”

Over de aangekochte docucutter toont men zich evenzeer erg enthousiast bij Identic: “Vooral met betrekking tot onze web2print-toepassingen wilden we het snijproces graag versnellen. Onze medewerkers moesten noodgedwongen uren spenderen aan het gebruik van de snijmachine. Dankzij de docucutter is daar verandering in gekomen: wij kunnen productiepieken nu zonder veel moeite de baas. Zélfs tijdens de drukke verkiezingsperiode slaagden wij er in om tijdig te blijven voldoen aan de dagelijkse vragen van onze reguliere klanten.”