Vlabij het stadscentrum van Namen bevindt zich IATA, een onderwijsinstelling met 22 afdelingen die liefst 1.600 leerlingen herbergt. Via Igepa Belux – sinds jaren de vertrouwde papierleverancier – leerde men gaandeweg ook de technologische toepassingen van Sagam kennen.

"Men verwacht niet direct van een school dat ze oog heeft voor dergelijke machines," zegt communicatieverantwoordelijke Vincent Stuckens. "Maar van meet af aan wilden we toch een professioneel toestel dat ook bruikbaar was in onze lessen."

In eerste instantie kocht IATA bij Sagam al twee grootformaat-printers van Mimaki. Ditmaal schafte de school een snijmachine aan: de Perfecta 92 TS. De implementatie vanaf het moment van aankoop nam hooguit een maand in beslag. "Onze school heeft inderdaad enkel positieve ervaringen," stelt Vincent Stuckens. "De kwaliteit van het snijden is merkelijk beter. We gebruiken de Perfecta 92 TS nu ook als instructiemachine voor de leerlingen. Daarnaast blijven we vooruitkijken en investeringen plannen: op korte termijn staat de aankoop van een MGI 8700XL digitale pers op ons verlanglijstje."