Drukkerij en uitgeverij EMKA bestaat sinds 1944 en profileert zich al meer dan 25 jaar als een betrouwbare partner voor scholen. Met een totaal van 12 werknemers bieden zij budgetvriendelijke oplossingen en en onberispelijke service voor schoolagenda’s. Daarnaast staan ze scholen bij in de verzorging en personalisering van al hun overig drukwerk zoals schoolboeken, briefhoofden, examenbladen, brochures enz.

EMKA investeerde recent in een Konica Minolta C6000 printsysteem met 2 hoge capaciteitslades, een RU 509 ontkrulling unit en booklet finisher met externe EFI rip. Hierdoor beschikken zij nu over een volledig uitgeruste digitale printafdeling. Dankzij deze afdeling kunnen er kleinere oplages aangeboden worden, aan toegankelijke prijzen en met korte leveringstermijnen. Dit is precies wat ze bij EMKA zochten om hun specifiek clienteel nog beter van dienst te kunnen zijn.

Het is nog te vroeg om de impact van deze investering op het bedrijf in cijfers uit te drukken, maar Jan Meirsschaut, gedelegeerd bestuurder van EMKA is nu al tevreden over het extra aantal bestellingen die genoteerd konden worden bij het begin van het nieuwe schooljaar. “Onze klanten kunnen nu voor al hun vragen bij ons terecht. Ze hebben één aanspreekpunt voor al hun drukwerk en daar maken ze gretig gebruik van. Onze ervaring zorgt ervoor dat ze alvast één zorg minder hebben en dat ze zich ten volle kunnen concentreren op hun kernactiviteit. ” Ook de medewerkers van drukkerij EMKA zijn tevreden. Het Konica Minolta printsysteem en de afwerkingsmachine bieden ontzettend veel mogelijkheden en zijn heel gebruiksvriendelijk. Ook de kwaliteit is zeer goed.

EMKA koos bewust voor een aankoop bij Igepa en Sagam. Igepa is er reeds jarenlang de vertrouwde papierleverancier en ook de relatie met Sagam houdt al vele jaren stand.