Drukkerij Vanhalst bestaat 17 jaar. Sinds 2009 is Merelbeke de uitvalsbasis van de drukkerij. De familiale onderneming mikt voornamelijk op KMO’s, reclamebureaus en collega-drukkerijen – al kunnen ook particulieren bij hen terecht. 

“Omdat wij een familiale drukkerij zijn, kunnen wij steeds kort op de bal spelen,” zegt zaakvoerder Barend Vanhalst. “Flexibiliteit is onmiskenbaar een troef.” Voor haar kerntaken – voornamelijk offsetdrukwerk voor kleine en middelgrote ondernemingen – beschikt drukkerij Vanhalst over een vierkleurenpers met kleurcontrolesysteem, een interne CTP en diverse afwerkingsmachines.

Barend Vanhalst: “Een verouderde configuratie deed ons besluiten om een CTP Agfa Accento II en nieuwe Apogee workflow aan te kopen. Het was onze vertrouwde leverancier Sagam die als eerste met een sluitende oplossing op de proppen kwam. De implementatie verliep vlekkeloos. De belangrijkste troeven van het automatische CTP-systeem? Zonder twijfel de betere kwaliteit en de aanzienlijke tijdwinst: tot liefst anderhalf uur per dag!”