Drukkerij Van De Maele is een offsetdrukkerij met ontwerpafdeling. Het familiebedrijf - van vader op zoon - telt 6 werknemers en verhuisde midden jaren negentig naar de industriezone in Geraardsbergen. Meteen volgde een danige uitbreiding van het machinepark. 

 

"Sinds de opstart van onze ontwerpafdeling zijn we klant bij Sagamgraphic," vertellen Ann en Koen Van De Maele. "Sagam verplaatst zich in onze bedrijfsvisie en denkt na in functie van budgettaire mogelijkheden. Zo schaften we onlangs een chemieloze plaatbelichter aan. Een bewuste keuze, want dit toestel is volledig automatisch, vraagt bijna geen onderhoud en is zeer milieuvriendelijk. Door de recente aanpassing van deze nieuwe drukpers en CTP hebben we ook veel meer mogelijkheden om de productiviteit te verhogen. Samen met onze medewerkers willen we de groei blijven stimuleren, zodat we de opdrachten van onze klanten snel – maar steeds met oog voor kwaliteit – kunnen uitvoeren.” 

 

Bij Drukkerij Van De Maele is men zeer enthousiast over de samenwerking met Sagamgraphic, zo blijkt: "De nieuwe CTP - een Screen PTR 4300 S en SA-L 4300 - zorgt voor een stabielere plaatbelichting en veel minder onderhoud. Er is geen aankoop en afvoer van dure ontwikkelproducten meer. Het mag duidelijk zijn dat wij dankzij de uitstekende samenwerking met Sagamgraphic voor rendabele investeringen hebben gekozen. Investeringen die onze prepress hebben uitgebreid tot een volwaardige grafische afdeling."