Drukkerij De Windroos werd in 1952 opgericht door Bertrand Hoste. Zonen Luc en Theo zijn de huidige zaakvoerders. Zij zorgden ervoor dat het bedrijf kon uitgroeien tot een belangrijke lokale speler in het bedrukken van tijdschriften, boeken, jaarverslagen en klein handelsdrukwerk.

Zaakvoerder Theo Hoste: “Sinds de komst van Peter Goetgeluck besteden we meer aandacht aan industriële communicatie. Ook op de digitale printmarkt willen we onze activiteiten verder uitbouwen. Algemeen willen we almaar sneller inspelen op klantvragen, kortere leveringstermijnen halen mét kwaliteitsgarantie en gepersonaliseerd drukwerk maken.”

Bij dergelijke groeiende ambities horen ook passende investeringen; daarom kocht De Windroos bij Sagam een MGI Meteor DP8700XL. “We hebben verschillende leveranciers vergeleken,” zeggen de zaakvoerders. “En uiteindelijk kozen we voor Sagam. De manier waarop Sagam meedenkt en de noden van onze onderneming aanvoelen, verdient zeker een pluim.”

Over het gebruiksgemak, de kwaliteit en de uitvoeringssnelheid van de MGI-pers is Theo alvast erg lovend. Maar wat was dan de voornaamste drijfveer voor deze specifieke aankoop? “Kwaliteit, formaat, een ruime keuze aan alle mogelijke dragers – van papier tot PVC. Nu bieden we onze klanten een veel breder productengamma. Deze pers versterkt onze duurzaamheidsvisie, en wat ook zeer belangrijk is: voor kleine oplages komen we veel sterker voor de dag.”