Drukkerij Baeté boost haar productie en breidt het digitale printerpark verder uit met Igepa

Het in Puurs gevestigde Baeté, opgericht in 1859, is een allround serviceverlener in drukwerk en reclame. Drukkerij Baeté, gegroeid uit de familie Baeté, vaart sinds 1972 onder de vlag van de familie Cools-Mertens. Hun corebusiness was voornamelijk offset en digitaal drukwerk, maar dankzij een uitbreiding naar zeefdruk, large format printing en belettering is Baeté geëvolueerd naar een brede aanbieder voor zowel een particulier als professioneel cliënteel. Met een 27-koppig team en zeer uiteenlopende activiteiten staat Baeté garant voor een persoonlijke service, vakkennis en flexibiliteit. Stevige troeven waar hun klanten dagdagelijks op kunnen rekenen. Juul De Rop, verantwoordelijke digitaal en zeefdruk, heeft de evolutie als geen ander meegemaakt en doet zijn verhaal.

Tijd stond en staat niet stil 

Baeté is op vele fronten actief. “Het productaanbod en de veelzijdigheid van de dienstverlening enerzijds en de gestage evolutie van het bedrijf anderzijds, hebben ervoor gezorgd dat Baeté uitgegroeid is van een klassieke offsetdrukkerij met twee4-kleurenpersen naar een uit de kluiten gewassen all-in-one bastion”, licht Juul toe. “Sinds 2008 breidt Baeté met de regelmaat van de klok haar activiteiten uit waarbij de klant centraal staat. Zo is er de signafdeling waar we met Igepa al in zee gingen voor de aankoop van een eerste Mimaki vlakbedprinter en een UV-led printer. Deze machines werden aangevuld met een snij- en freestafel. Ook de bouw van een groter atelier voor wagenbelettering kadert binnen dezelfde groeistrategie. ” De maat is aangegeven en De Rop gaat in dezelfde toonaard verder: “De verdere uitbouw van onze digitale drukkerij bleef al evenmin onder de radar en deed ons terug aankloppen bij Igepa. Zo spitsten we ons ook toe op drukwerk met net die extra finishing touch of op het realiseren van visuele en tastbare effecten. De visuele impact van foliedruk blijkt bijzonder aantrekkelijk voor onze klanten en een glanzend laminaat zet dan weer de kleurenpracht kracht bij. Baeté trekt hiermee voluit de kaart van de visuele aantrekkingskracht”, voegt Juul er met een kwinkslag aan toe. “So far so good… stuk voor stuk investeringen die prima beantwoorden aan de vraag van onze klanten en die tegelijkertijd de voldoening, het gebruiksgemak én de inzetbaarheid van onze medewerkers ten goede komt. We can tell!” 

Volle vaart vooruit - optimaliseren in uitdagende tijden

De concurrentie is bikkelhard en dat vergt een blijvend scherp oog voor innovatie en een stevig doorzettingsvermogen. Juul gaat met eenzelfde gedrevenheid verder: “Als onderdeel van onze niet aflatende zoektocht naar nieuwe technologieën, toetsen we steevast af op kwaliteit, perfectie, duurzaamheid én een optimale dienstverlening. Bij het vervangen van onze oude configuratie hebben wij al onze desiderata samengebracht wat resoluut geleid heeft tot ons nieuw Konica Minolta machinepark, met een hogere kwaliteit en stabiliteit. Naast de investering in een reeks multifunctionele office printers vervolledigden we onze aankoop met een nieuwe zwart-wit printer en twee kleurenprinters van dezelfde makelij, Konica Minolta”, besluit Juul overtuigd. 

Juul is fier op de recentste uitbreidingen en verwoordt het als volgt: “Met ons nieuw, uitgebreid Konica Minolta machinepark, de aanschaf van een Mimaki vlakbed- en led UV-printer én aanvullend de mooie optimalisaties van onze IT-infrastructuur haalden we een explosieve mix van effectiviteit en efficiëntie in huis. De machines zijn zeer compleet en uitgerust met tal van toebehoren. Kortom, de geboekte vooruitgang is zeer aanzienlijk,” klinkt het bij Baeté.
“Met ons gloednieuw Konica Minolta printerpark zetten we een nieuwe standaard. Ze leveren een baanbrekende beeldkwaliteit, een fors snellere doorlooptijd, een makkelijke verwerking bij dikkere papiersoorten én een extra tijdswinst door de kalibratie van de Konica Minolta systemen in slechts 5 minuten. Ook bij herbestellingen kunnen we een constant kleurresultaat garanderen”. Kwaliteit en service zijn naast snelheid en stabiliteit net zo belangrijk omdat deze deel uitmaken van Baeté’s actieve beleid.

Perfect partnership of bouwen op vertrouwen 

De samenwerking tussen Igepa en drukkerij Baeté komt andermaal op het ideale moment. Baeté kiest zijn partnerships weloverwogen en investeert graag in duurzame relaties. De combinatie prijs, kwaliteit en service is een prima werkend triumviraat. Dankzij Igepa prijkt bij Baeté, zowel in de drukkerij als in de winkel, een gloednieuwe range printers. Met een no-nonsens aanpak, een performant team en een duidelijke toekomstvisie bewijst dit bolwerk dat er wel degelijk nog muziek zit in de grafische sector.
“Kortom, de puzzel is weer minutieus gelegd en doortastend uitgezet door beroep te doen op de jarenlange expertise van Igepa, ons vertrouwd aanspreekpunt. Onze hooggespannen verwachtingen zijn helemaal en sneller dan verwacht ingelost”, concludeert Juul.

Contacteer ons

Loopt uw zoektocht naar de geschikte digitale printapparatuur niet over rozen? Klinken begrippen als revolutionaire kwaliteit, soepele workflow, snelle output of professionele afwerkingsopties u in de oren?

Contacteer ons om deze ronkende begrippen samen te laten uitmonden in stevig maatwerk gekoppeld aan tastbare resultaten. jlatte@igepa.be – 0497/473.388