Drukkerij Augustynen laat duurzaamheid en ecologie feilloos harmoniëren

Drukkerij Augustynen staat sinds 1920 bekend voor zijn kwaliteitsdrukwerk en service. Het op-en-top familiebedrijf betrekt sinds 2018 een nieuwbouw in de KMO-zone Klein Boom te Putte waarmee een vlottere bereikbaarheid en een ruimere productieruimte beoogd en meteen gerealiseerd werd. Drukkerij Augustynen heeft intussen jaren ervaring op zijn palmares staan en vandaag is dit familiebedrijf toe aan zijn vierde generatie. Hoewel er dus bijna 100 jaar op de teller staat, bruist het kloppend hart van Augustynen van vakmanschap en creativiteit. Hun sterke troeven? Dat zijn vooral persoonlijk contact met de klanten, flexibele service en snelle levertijden tegen de beste prijzen. Filip Augustynen: “Er wordt bij ons dan ook heel wat bedrijfs- en gelegenheidsdrukwerk verzorgd.”

Duurzaamheid troef!

“Wij zijn steeds blijven investeren in nieuwe machines om kwaliteit te kunnen blijven garanderen,” steekt Filip Augustynen van wal. “Machines zijn de spil van ons bedrijf en moeten steeds up-to-date zijn,” gaat Filip op het zelfde elan verder. Elke vernieuwing wordt steevast grondig afgetoetst aan hoge kwaliteitseisen enerzijds en een optimalisatie van de tijdsbesteding anderzijds. Verouderde configuraties gaan op de schop met het oog op een milieuvriendelijker drukproces. Groene jongens die moeiteloos ecologie, kwaliteit en high-end technologie op elkaar afstemmen. En laat het nu net daarom zijn dat drukkerij Augustynen alweer bij Igepa kwam aankloppen voor de aanschaf van een Agfa Avalon N4-30 XT plaatbelichter en Agfa Eco³ Azura TU drukplaten. De rest is intussen geschiedenis want een tijd later stond de nieuwe plaatbelichter mooi te glimmen in het machinepark van Augustynen!

Kwaliteit integreren = productie optimaliseren

Augustynen zet duurzaamheid voorop en daarbij ligt een ‘groene machine’ in het verlengde van deze strategie. “Onze nieuwe CTP-machine combineert een haarscherpe belichtingskwaliteit met een consistente plaatproductie. De weloverwogen keuze voor de Agfa Avalon N4-30 XT en de Eco³ Azura TU drukplaten fitten perfect binnen ons duurzaamheidsbeleid, “ benadrukt de trotse zaakvoerder. “Dat is niet alleen prima voor onze ecologische voetafdruk maar vertaalt zich ook naar fors lagere onderhoudskosten van onze CTP installatie,” etaleert Filip verder. Bovendien positioneert de Agfa Avalon N4-30 XT zich met 33 platen per uur als uitermate kwalitatieve en snelste plaatbelichter in zijn klasse. Een stevig pareltje spitsvondigheid met automatische punching en zeer accurate beeldvorming.

De nieuwe CTP installatie geeft drukkerij Augustynen alvast een flinke boost. “Onze belichter werkt met de Agfa Eco³ Azura TU ecologische plaat die in combinatie met de Eco³ CX 85 clean out unit ons de ideale milieuvriendelijke oplossing garandeert. De pH-neutrale gom reinigt en beschermt de drukplaat. Bye bye spoelwater en ontwikkelchemie! Met Eco³ genereren we een pak minder afval en is zuinigheid troef! Ons in de zevende hemel wanen, is veel gezegd. Maar dit komt alvast aardig in de buurt,” glundert Augustynen.

Stevig werk, sterke reputatie!

Filip Augustynen is duidelijk: “ Niets dan lof over de investering van de nieuwe Agfa Avalon N4-30 XT en het samenwerkingstraject met Igepa. De uitgebreide vakkennis, de vlotte communicatie, de flexibiliteit en de effectieve nabijheid in het volledige proces van A tot Z…”

Bent ook u intussen geïnteresseerd in onze duurzame, ecologische future proof oplossingen op maat?

Contacteer Bart Goossens, 0495/299.937 of per mail bgoossens@igepa.be