Dirk Matthys en echtgenote Maureen runnen een veelzijdige drukkerij vlakbij het Sint-Pietersstation in Gent. Alfabet specialiseert zich in digitaal drukwerk en afwerking voor collega-drukkers. Daarbij gaat de aandacht onder meer naar rillen, perforeren en afwerken van geniete brochures.

"We zijn heel fier op ons machinepark," zegt Dirk Matthys. "Alfabet kan uiteenlopende afwerkingstechnieken en drukveredelingsvormen de baas. Daardoor kunnen we ook technisch ingewikkelde opdrachten intern afwerken, wat gunstig is voor de kwaliteit en de leversnelheid."

Sagam en Igepa zijn al jaren kind aan huis bij Alfabet. Destijds kocht Dirk Matthys bij Sagam een plaatbelichter en een Eurofold vouwmachine 435STA, en onlangs kwam er nog een Duplo DC 615 Pro bij. De voornaamste drijfveer voor deze aankoop was een vlottere afwerking van digitaal drukwerk. "Het rillen en het uitsnijden van kaarten voor huwelijken, geboortes en horeca gaat nu een stuk vlotter," aldus Dirk. "Voor onze klanten geeft dit een nóg sneller en kwalitatiever resultaat."

Wie het knappe en veelzijdige aanbod van Alfabet wil bekijken, kan terecht op volgende websites: www.alfabet.eu, www.drukafwerking.be, www.mooiegeboortekaarten.be, www.mooietrouwkaarten.be en www.menukaarten.be.