DOK13 is niet alleen de nieuwe naam van het gekende GRAPH-XL, het is een nieuw project van zaakvoerders David Claeys en Riekelt Verbeecke. Het GRAPH-XL verhaal begon in 2008 in de gebouwen van Drukkerij Gillis in Brussel met een atelier voor digitaal groot formaat printen. Na enkele jaren verhuisde GRAPH-XL naar Gent en gedreven door een steeds groeiende vraag werd er recent verder uitgebreid met een nieuwe afdeling digitaal drukwerk onder de naam DOK13.

DOK13 biedt zowel indoor als outdoor oplossingen aan, levert groot formaat printwerk voor events, belettering van auto’s en panelen, en nu kan u er dus ook terecht voor digitaal drukwerk. Full service dus, en daar maakt zaakvoerder Riekelt Verbeecke graag een punt van : “Wij zijn thuis in sign en zorgen ervoor dat elke vraag van de klant optimaal beantwoord wordt.” David Claeys voegt eraan toe: “Wij houden wel van een uitdaging en profileren ons graag door onze kwaliteit, onze snelheid en onze service. Productie en plaatsing gebeurt in eigen beheer, door mensen die perfect weten waar ze mee bezig zijn.”

Zaakvoerders Verbeecke en Claeys zagen meteen iets in het idee dat hen door Sagam en Igepa werd aangereikt om alles aan te bieden voor druk en afwerking, zowel klein als groot formaat. Gesteund door de goede ervaringen op gebieden van groot formaat printen gingen ze dan ook graag in zee met Igepa en Sagam.

Om de afdeling digitaal drukwerk vorm te geven werd er geïnvesteerd in een XEROX 560 printsysteem, een Docucutter 615, een Sunray snijmachine, een DF915 vouwmachine en een laminator. Hiermee hebben ze bij DOK13 een bijzonder compleet digitaal machinepark naast de bestaande groot formaat afdeling. De keuze viel op deze machines omwille van de kwaliteit van de testprints en omwille van de excellente prijs/kwaliteit verhouding. 

Zaakvoerders, personeel en klanten van DOK13 zijn alvast enthousiast over de investeringen. “Onze klanten hebben nu één aanspreekpunt voor al hun drukwerk, zowel groot als klein formaat. Dit betekent voor hen een grote tijdswinst.” Ook het personeel is uiteindelijk tevreden. De machines leveren goede kwaliteit af, zijn erg gebruiksvriendelijk en bieden heel wat mogelijkheden. Een paar  moeilijkheden bij de installatie werden uiteindelijk goed opgelost.