De Ghent Workgroup heeft vier nieuwe subcommissievoorzitters benoemd.

One of them is ours… Koen Degrande!

De Ghent Workgroup heeft 4 nieuwe voorzitters benoemd die zullen zetelen in drie subcomités die op hun beurt elk gericht zijn op een specifiek domein van de drukindustrie; variable data printing, office document printing en creative outreach.

 

Who, what is GWG?

Het grootste deel van het werk van de Ghent Workgroup wordt gedaan door subcomités die zich richten op verschillende domeinen. Elk subcomité heeft een voorzitter of meerdere medevoorzitters om het werk te beheren en te sturen en om het werk te presenteren in de algemene vergaderingen van de GWG. Uiteindelijk worden alle beslissingen aan alle leden voorgelegd en door de volledige groep beslist.
Koen Degrande is benoemd tot de nieuwe voorzitter van het subcomité "Office Document Printing".

 

Subcomité voor het drukken van office documenten – What’s in a name? 

Het Office Document Printing subcomité werkt aan onderwerpen met betrekking tot het genereren van betrouwbare afdrukbare PDF-documenten vanuit (niet-professionele) kantoorlay-out toepassingen. Het maken van bestanden vanuit 'non-designer' applicaties betekent in de meeste gevallen het maken van PDF's vanuit Microsoft® Office®. Bij digitaal printen worden veel documenten door gebruikers in die applicaties gemaakt. Deze subcommissie houdt zich bezig met het beheer en gebruik van color management, lettertypes, transparantie binnen die applicaties en de verschillende PDF-creatiemethoden en -tools.

Koen zelf blijft er rustig bij en stelt het gevat: "Zelfs niet-grafische creaties moeten op een professionele manier kunnen worden gereproduceerd, dus dat is mijn doel. Omdat Igepa breed vertegenwoordigd is binnen zowel het office als digitale segment, vragen klanten mij bij ontvangst van Microsoft® Office®-bestanden hoe ze deze op een eenvoudige en kwalitatieve manier kunnen reproduceren".

 

Koen@work for webinar tasting?

Op donderdag 19 november 2020 zal Koen samen met Carl Van Rooy (VIGC) een webinar organiseren over het maken van PDF-bestanden van non- designer applicaties.

 

Meer info of interesse in dit gratis webinar?

Koen Degrande vertelt jullie er graag alles over – kdegrande@igepa.be