Persbericht

Igepa investeert 300.000€ in grootformaat markt

In een sterk veranderende markt groeide Igepa de laatste jaren uit van zuivere papierleverancier tot professionele groothandel in producten voor de drukkerij, signbedrijven, verpakkingen en schoonmaakproducten. Een diversificatiestrategie die het bedrijf geen windeieren legde, reden waarom Igepa verder koers zet naar interessante groeimarkten. Om die reden werd de voorbije maanden in Viscom – de afdeling Visuele Communicatie – € 300.000 geïnvesteerd.

Belangrijke groeipoot

Viscom behelst alles wat met large format printing te maken heeft. Digitale printers, meestal solvent en/of UV printers, die op grootformaat printen, maar ook soepele materialen zoals vinyl, zeildoek, textiel en solide platen in kunststof, karton, aluminium enz. De toepassingen zijn velerlei: in de standenbouw, maar ook in winkel- en interieurdesign, etalages, vrachtwagens die dekzeil laten bedrukken, behangpapier etc. wordt grootformaatprint veelvuldig gebruikt. Binnen de grafische communicatie groeide deze afdeling de laatste jaren uit tot een belangrijke groeipoot.

Dienstverlening op maat

Om gelijke tred te houden met deze evolutie – een jaarlijkse groei van meer dan 10% – tilde Igepa de dienstverlening-op-maat aan de klant, van oudsher een van de sterkhouders van het bedrijf, verder omhoog. Concreet werden twee city trailers aangekocht. Niet alleen om op de twee drukste routes het transport van grootformaatplaten (vaak 4m en meer) en aanzienlijke volumes te faciliteren, maar ook de levering bij de klanten ter plaatse: met de kooiaap die achter aan de vrachtwagens hangt kan de vracht makkelijk en snel worden gelost. De voordelen zijn groot: de klant hoeft niet langer zelf een mobiele heftruck te voorzien en door het formaat en de inrichting van de city trailers plus het laden en lossen door ervaren personeel, wordt de kans op beschadiging van de platen tot quasi nul herleid.
Voor de kleinere volumes voerde Igepa tevens een verbetering door. Voortaan worden de platen rechtopstaand in gloednieuwe karren vervoerd, waardoor Igepa ze vlot kan combineren met de standaard leveringen van zijn/haar overige producten zonder het minste risico op schade onderweg. Bovendien rijden de karren comfortabel elke vrachtwagen in en uit. ‘Alles om het servicelevel naar onze klanten toe te verhogen’, aldus Serge De Crits, Sales Director Graphical Communication bij Igepa. ‘Bovendien hebben we de stock in onze Luikse afdeling gevoelig uitgebreid, en kochten we laatst nog een machine aan voor het ontrollen en op maat snijden van grootformaat zeildoek.’

Forse investering

Alles samen werd voor 300.000€ geïnvesteerd. ‘Een flink bedrag, in hoofdzaak om onze klanten maximaal te ondersteunen’, legt De Crits uit. ‘Elk jaar groeien we met Viscom 10 à 12%. Een logisch vervolg op die ontwikkeling is dat we de laatste 3 jaar meer nieuwe medewerkers konden aantrekken binnen het team, want we investeren ook in mensen. Maakt ons dat uniek? Misschien niet, maar zeker is wel dat we tot het topsegment behoren en nog sterke groei ambities hebben. Niet alleen door ons aanbod van materialen en printers, ook door onze technische dienst die support verleent op alle installaties, hardware en software die we aanbieden. Die kennis beheersen we tot in de puntjes, in zoverre zelfs dat we een academie hebben opgericht die tal van opleidingen verzorgt.

Interne én externe groei

Viscom is een echte groeimarkt voor de Igepa groep, en in die zin ook belangrijk voor de toekomst van het bedrijf. ‘Deze investering kwam op het juiste moment’, besluit gedelegeerd bestuurder Dirk Salens, ‘ze was nuttig en nodig om onze concurrentiepositie te versterken. Daarnaast blijven we ook uitkijken naar externe groei: mocht zich een interessante overname voordoen binnen de markt, dan zullen we die zeker met de nodige aandacht bestuderen.’

Voor meer info, contacteer:

Dirk Salens, Managing Director
Tel +32 495 216 134 
E-mail: dsalens@igepa.be 

Serge De Crits, Sales Director Graphical Communication
Tel + 32 495 916 615
E-mail: sdecrits@igepa.be